MENU

Φιλέτο μπακαλιάρος τηγανητός

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρος
  • 1 αυγο
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1κ.γ. τσικουδια
  • 1κ.γ. ξυσμα λεμονιού
  • 300m.l νερό
  • 150γρ αλεύρι για τηγάνισμα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 600γρ σταμναγκαθι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια μικρή λεκάνη κτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, προσθέτοντας μετά από λίγο και το κορκαδι.
Σε μια άλλη λεκάνη βάζουμε το νερό χλιαρό, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού, τη τσικουδιά και το αλεύρι, για να φτιάξουμε παχύρευστο χυλό.
Αναμιγνύουμε το χυλό μαζί με το αυγό.
Περνάμε το φιλέτο μπακαλιαρου από το χυλό.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο.
Πλένουμε καλά και βράζουμε το σταμναγκαθι.

    Antigoni

    Γρήγορη επικοινωνία

      EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.