MENU

Καλαμάρια γεμιστά με τσιγαριστά χόρτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 800γρ. καλαμάρια
  • 250γρ ποικιλία τσιγαριστών χόρτων
  • 1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό ποτήρι κρασί κόκκινο
  • Ανθό του αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Δοκιμάστε μια γνήσια σαρακοστιανή παραδοσιακή συνταγή με αγνά υλικά, για όλη την οικογένεια.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια. Τα κεφαλάκια και τα πλοκάμια των καλαμαριών τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Τσιγαρίζουμε ελαφριά με το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο προσθέτουμε τα κεφαλάκια με τα πλοκάμια των καλαμαριών, το σβήνουμε με το κρασί, μετά από λίγο προσθέτουμε τα χόρτα και τις λιαστές ντομάτες ψήνουμε μέχρι να μαραθούν.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Στο πάτο του τσικαλιού βάζουμε τα κοτσανάκια από τα χόρτα και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο λίγο νερό, των ανθό του αλατιού και το φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

 

Καλή σας όρεξη!

    Antigoni

    Γρήγορη επικοινωνία

    EU GDPR: Χρησιμοποιούμε cookies για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή online εμπειρία. Συμφωνώντας με την χρήση cookies αποδέχεστε την πολιτική χρήσης των δεδομένων σας.